Nabiał i jaja

Nabiał i jaja

Mleko kozie ekologiczne zostaje spasteryzowane. Po schłodzeniu zostaje zaszczepione bakteriami jogurtowymi mleka przerobowego. Po kilkugodzinnej inkubacji i uzyskaniu oczekiwanej Poznaj produkt
JOGURT NATURALNY EKOLOGICZNY Z MLEKA KOZIEGO 150 g
Mleko kozie ekologiczne zostaje spasteryzowane. Po schłodzeniu zostaje zaszczepione bakteriami jogurtowymi w wyznaczonej ilości mleka przerobowego. Po kilkugodzinnej inkubacji Poznaj produkt
JOGURTY OWOCOWE EKOLOGICZNE Z MLEKA KOZIEGO 150 g
Przy produkcji kulek serowych podstawę stanowi wytworzony wcześniej twaróg.   (Mleko kozie spasteryzowane a następnie zostaje schłodzone do wskazanej temperatury po czym jest Poznaj produkt
KULKI Z SERA KOZIEGO EKO Z CZOSNKIEM I ZIOŁAMI W OLEJU 380 g
Mleko pasteryzowane a następnie chłodzone do wyznaczonej temperatury.   Mleko rozlewane do buteleczek z tworzywa sztucznego o pojemności 400ml i umieszczone Poznaj produkt
MLEKO EKOLOGICZNE KOZIE PASTERYZOWANE 400 ml
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury, zostaje zaszczepiane żywymi kulturami bakterii f-my Chr.Hansen.
Po okresie inkubacji Poznaj produkt
ROLADKA EKOLOGICZNA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 100 g
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury, zostaje zaszczepiane żywymi kulturami bakterii f-my Chr.Hansen.
Po okresie Poznaj produkt
ROLADKA EKOLOGICZNA NATURALNA 100 g
Mleko kozie zostaje spasteryzowane a następnie schłodzone do wyznaczonej temperatury po czym jest zaszczepiane bakteriami twarogowymi f-my Chr.Hansen.   Po okresie inkubacji powstała Poznaj produkt
TWARÓG EKOLOGICZNY Z MLEKA KOZIEGO 150 g
Jest to serek, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie go podpuszczką i kulturami bakterii. Po okresie inkubacji uzyskuje się skrzep, Poznaj produkt
SEREK EKOLOGICZNY DO SMAROWANIA "JĘDRUŚ" 150 g
Ser dojrzewający typu holenderskiego, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie podpuszczką kozią i odpowiednimi kulturami bakterii.
Poznaj produkt
SER DOJRZEWAJĄCY EKOLOGICZNY Z PIEPRZEM ZIELONYM 200 g
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury zostaje zaszczepione bakteriami serowymi f-my Ch.Hansen, następnie dodana jest podpuszczka. Poznaj produkt
SER DOJRZEWAJĄCY EKOLOGICZNY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 200 g
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury zostaje zaszczepione bakteriami serowymi f-my Ch.Hansen, następnie dodana jest podpuszczka. Poznaj produkt
SER DOJRZEWAJĄCY EKOLOGICZNY Z KOZIERADKĄ 200 g
Naturalne masło klarowane, ręcznie robione - pozbawione mleka. Odpowiednie do smażenia w wysokich temperaturach. Poznaj produkt
Masło klarowane Babci Jasi
Produkowany z sera pełnotłustego, panierowany w mieszance ziół, przypraw i soli. Dzięki przyprawom śmietankowy twarożek zamienia się w aromatyczny Poznaj produkt
Serek pikantny Klimeko
7.35 zł / szt.
Produkowany z sera pełnotłustego, panierowany w mieszance ziół, przypraw i soli. Dzięki przyprawom śmietankowy twarożek zamienia się w aromatyczny Poznaj produkt
Serek czosnkowy Klimeko
7.35 zł / szt.
Wyprodukowana ze śmietanki normalizowanej mlekiem, zaszczepiona kulturami mlekowymi. Jako jedna z niewielu nie poddawana procesowi homogenizacji. Bez dodatku Poznaj produkt
Śmietana 12% Klimeko
5.00 zł / szt.
Wyprodukowana ze śmietanki normalizowanej mlekiem, zaszczepiona kulturami mlekowymi. Jako jedna z niewielu nie poddawana procesowi homogenizacji. Bez dodatku Poznaj produkt
Śmietana 18% Klimeko
5.00 zł / szt.
Odwirowywana ze świeżego mleka krowiego, pasteryzowana. Posiada słodki i kremowy smak. Idealna do ciast, deserów, bitej śmietany, lub jako dodatek do kawy. Wartość Poznaj produkt
Śmietana 36% Klimeko
5.50 zł / szt.
Wytwarzany z mleka pasteryzowanego chudego i czystych bakterii mleczarskich. Technologia produkcji jest taka sama jak w przypadku sera półtłustego. Cała produkcja jest Poznaj produkt
Ser twarogowy chudy
8.40 zł / szt.
Wytwarzany z mleka pasteryzowanego i czystych kultur bakterii, smakiem i kształtem nawiązuje do rękodzieł naszych babć. Ręcznie wylewany w chusty serowarskie. Idealny do Poznaj produkt
Ser twarogowy półtłusty
Ser twarogowy „Tworóg” wędzony wytwarzany jest z sera twarogowego „Tworogu” półtłustego. Lekko posolony, a następnie poddany procesowi wędzenia Poznaj produkt
Ser twarogowy wędzony
8.40 zł / kg
Powstaje z mleka 2%, pasteryzowanego, zaszczepionego kulturami bakterii mleczarskich. Polecane przy dolegliwościach trawiennych, chorobach wrzodowych żołądka i dwunastnicy Poznaj produkt
Zsiadłe mleko KLIMEKO
6.50 zł / szt.
Technologia produkcji taka sama jak przy jogurcie 9%. Różnica wynika jedynie z niższej zawartości tłuszczu tj. 2% oraz z dodatku bakterii Bifidobacterium lactis. Podobnie Poznaj produkt
Jogurt naturalny 2% tłuszczu
Powstaje z mleka dotłuszczonego śmietanką, pasteryzowany i zaszczepiony kulturami bakterii mleczarskich, z dodatkiem bakterii L.casei. Naturalnie gęsty, ma wyjątkowo kremowy Poznaj produkt
Jogurt naturalny 9% tłuszczu
Powstaje w wyniku ukwaszenia mleka 2% przy użyciu tzw. „grzybków kefirowych”, zawierających mikroorganizmy zdolne do przeprowadzenia fermentacji mlekowej Poznaj produkt
Kefir naturalny 2%
6.50 zł / szt.