Nabiał i jaja

Nabiał i jaja

Mleko kozie ekologiczne zostaje spasteryzowane. Po schłodzeniu zostaje zaszczepione bakteriami jogurtowymi mleka przerobowego. Po kilkugodzinnej inkubacji i uzyskaniu oczekiwanej Poznaj produkt
JOGURT NATURALNY EKOLOGICZNY Z MLEKA KOZIEGO 150 g
Mleko kozie ekologiczne zostaje spasteryzowane. Po schłodzeniu zostaje zaszczepione bakteriami jogurtowymi w wyznaczonej ilości mleka przerobowego. Po kilkugodzinnej inkubacji Poznaj produkt
JOGURTY OWOCOWE EKOLOGICZNE Z MLEKA KOZIEGO 150 g
Przy produkcji kulek serowych podstawę stanowi wytworzony wcześniej twaróg.   (Mleko kozie spasteryzowane a następnie zostaje schłodzone do wskazanej temperatury po czym jest Poznaj produkt
KULKI Z SERA KOZIEGO EKO Z CZOSNKIEM I ZIOŁAMI W OLEJU 380 g
Mleko pasteryzowane a następnie chłodzone do wyznaczonej temperatury.   Mleko rozlewane do buteleczek z tworzywa sztucznego o pojemności 400ml i umieszczone Poznaj produkt
MLEKO EKOLOGICZNE KOZIE PASTERYZOWANE 400 ml
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury, zostaje zaszczepiane żywymi kulturami bakterii f-my Chr.Hansen.
Po okresie inkubacji Poznaj produkt
ROLADKA EKOLOGICZNA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 100 g
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury, zostaje zaszczepiane żywymi kulturami bakterii f-my Chr.Hansen.
Po okresie Poznaj produkt
ROLADKA EKOLOGICZNA NATURALNA 100 g
Mleko kozie zostaje spasteryzowane a następnie schłodzone do wyznaczonej temperatury po czym jest zaszczepiane bakteriami twarogowymi f-my Chr.Hansen.   Po okresie inkubacji powstała Poznaj produkt
TWARÓG EKOLOGICZNY Z MLEKA KOZIEGO 150 g
Jest to serek, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie go podpuszczką i kulturami bakterii. Po okresie inkubacji uzyskuje się skrzep, Poznaj produkt
SEREK EKOLOGICZNY DO SMAROWANIA "JĘDRUŚ" 150 g
Ser dojrzewający typu holenderskiego, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie podpuszczką kozią i odpowiednimi kulturami bakterii.
Poznaj produkt
SER DOJRZEWAJĄCY EKOLOGICZNY Z PIEPRZEM ZIELONYM 200 g
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury zostaje zaszczepione bakteriami serowymi f-my Ch.Hansen, następnie dodana jest podpuszczka. Poznaj produkt
SER DOJRZEWAJĄCY EKOLOGICZNY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 200 g
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury zostaje zaszczepione bakteriami serowymi f-my Ch.Hansen, następnie dodana jest podpuszczka. Poznaj produkt
SER DOJRZEWAJĄCY EKOLOGICZNY Z KOZIERADKĄ 200 g
Naturalne masło klarowane, ręcznie robione - pozbawione mleka. Odpowiednie do smażenia w wysokich temperaturach. Poznaj produkt
Masło klarowane Babci Jasi
Ser ekologiczny cheddar ma ostrzejszy, lekko kwaskowaty smak. Ostrość Cheddara zależy od czasu jego dojrzewania. Im dłużej dojrzewa tym jest bardziej ostry. Półtwardy, ser Poznaj produkt
Ser BIO CHEDDAR 125G w plastrach
Ser ekologiczny Maasdam to produkt o pełno-mlecznym, lekko słodkim, orzechowym smaku z delikatną owocową nutą. Ser ten nawet po upływie 7 tygodni leżakowania cały czas dojrzewa, Poznaj produkt
Ser BIO MAASDAM 125G w plastrach
Wyprodukowana ze śmietanki normalizowanej mlekiem, zaszczepiona kulturami mlekowymi. Jako jedna z niewielu nie poddawana procesowi homogenizacji. Bez dodatku Poznaj produkt
Śmietana 12% Klimeko
5.00 zł / szt.
Wyprodukowana ze śmietanki normalizowanej mlekiem, zaszczepiona kulturami mlekowymi. Jako jedna z niewielu nie poddawana procesowi homogenizacji. Bez dodatku Poznaj produkt
Śmietana 18% Klimeko
5.00 zł / szt.
Odwirowywana ze świeżego mleka krowiego, pasteryzowana. Posiada słodki i kremowy smak. Idealna do ciast, deserów, bitej śmietany, lub jako dodatek do kawy. Wartość Poznaj produkt
Śmietana 36% Klimeko
5.50 zł / szt.
SER z SUSZONYMI POMIDORAMI i CZOSNKIEM, wyprodukowany z mleka konwencjonalnego to ser dojrzewający z udziałem probiotycznych bakterii kwasu mlekowego LAB, które Poznaj produkt
Ser z suszonymi pomidorami i czosnkiem 125G w plastrach
Tylżycki to ser ekologiczny o kremowym, wyraźnym, lekko kwaskowatym smaku, ceniony przez smakoszy serów o zdecydowanym bukiecie smakowym. Jego receptura i skład Poznaj produkt
Ser BIO TYLŻYCKI  125G w plastrach
SER z ZIARNAMI, wyprodukowany z mleka konwencjonalnego to ser dojrzewający z udziałem probiotycznych bakterii kwasu mlekowego LAB, które pełnią ważną rolę Poznaj produkt
Ser z ziarnami 125G w plastrach
Powstaje z mleka 2%, pasteryzowanego, zaszczepionego kulturami bakterii mleczarskich. Polecane przy dolegliwościach trawiennych, chorobach wrzodowych żołądka i dwunastnicy Poznaj produkt
Zsiadłe mleko KLIMEKO
6.50 zł / szt.
Technologia produkcji taka sama jak przy jogurcie 9%. Różnica wynika jedynie z niższej zawartości tłuszczu tj. 2% oraz z dodatku bakterii Bifidobacterium lactis. Podobnie Poznaj produkt
Jogurt naturalny 2% tłuszczu
Powstaje z mleka dotłuszczonego śmietanką, pasteryzowany i zaszczepiony kulturami bakterii mleczarskich, z dodatkiem bakterii L.casei. Naturalnie gęsty, ma wyjątkowo kremowy Poznaj produkt
Jogurt naturalny 9% tłuszczu
Powstaje w wyniku ukwaszenia mleka 2% przy użyciu tzw. „grzybków kefirowych”, zawierających mikroorganizmy zdolne do przeprowadzenia fermentacji mlekowej Poznaj produkt
Kefir naturalny 2%
6.50 zł / szt.