KULKI Z SERA KOZIEGO EKO Z CZOSNKIEM I ZIOŁAMI W OLEJU 380 g
na terenie kraju od poniedziałku do piątku (przygotowanie paczek do wysyłek międzymiastowych do 48h)
Przy produkcji kulek serowych podstawę stanowi wytworzony wcześniej twaróg.
(Mleko kozie spasteryzowane a następnie zostaje schłodzone do wskazanej temperatury po czym jest zaszczepiane bakteriami twarogowymi f-my Chr.Hansen w określonej ilości % mleka przerobowego).
Po okresie inkubacji powstała gęstwa serowa zostaje stopniowo podgrzana do uzyskania odpowiedniej konsystencji a po schłodzeniu umieszczona w formach - ociekaczach. Uzyskana gęstwa serowa o konsystencji pozwalającej na uformowanie niezbyt mazistych kulek zostaje wymieszana z dodatkami: soli, czosnku suszonego, nasion czarnuszki, nasion kozieradki.
Kulki zostają umieszczone w słoikach z tworzywa sztucznego i zalane olejem słonecznikowym po czym umieszczone w chłodni.
Termin przydatności do spożycia 1,5 - 2 miesięcy.
Zawartość składników pokarmowych w produkcie:
Masa netto 380g |
Skład: Twaróg (Mleko kozie pasteryzowane*, żywe kultury * - składnik ekologiczny |
Wartośc odżywcza w 100g |
Wartość energetyczna 1095kj / 264kcal |
Tłuszcz 22g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10g |
Węglowodany 2,5g |
w tym cukry 2,4g |
Białko 14g |
Sól 2,3g |
Przechowywać w temp. 4 - 6 st.C |
Kurier | od 25 zł |


Po okresie Poznaj produkt
