Produkty mleczne

Mleko kozie ekologiczne zostaje spasteryzowane. Po schłodzeniu zostaje zaszczepione bakteriami jogurtowymi mleka przerobowego. Po kilkugodzinnej inkubacji i uzyskaniu oczekiwanej Poznaj produkt
JOGURT NATURALNY EKOLOGICZNY Z MLEKA KOZIEGO 150 g
Mleko kozie ekologiczne zostaje spasteryzowane. Po schłodzeniu zostaje zaszczepione bakteriami jogurtowymi w wyznaczonej ilości mleka przerobowego. Po kilkugodzinnej inkubacji Poznaj produkt
JOGURTY OWOCOWE EKOLOGICZNE Z MLEKA KOZIEGO 150 g
Mleko pasteryzowane a następnie chłodzone do wyznaczonej temperatury.   Mleko rozlewane do buteleczek z tworzywa sztucznego o pojemności 400ml i umieszczone Poznaj produkt
MLEKO EKOLOGICZNE KOZIE PASTERYZOWANE 400 ml
Wyprodukowana ze śmietanki normalizowanej mlekiem, zaszczepiona kulturami mlekowymi. Jako jedna z niewielu nie poddawana procesowi homogenizacji. Bez dodatku Poznaj produkt
Śmietana 12% Klimeko
5.00 zł / szt.
Wyprodukowana ze śmietanki normalizowanej mlekiem, zaszczepiona kulturami mlekowymi. Jako jedna z niewielu nie poddawana procesowi homogenizacji. Bez dodatku Poznaj produkt
Śmietana 18% Klimeko
5.00 zł / szt.
Odwirowywana ze świeżego mleka krowiego, pasteryzowana. Posiada słodki i kremowy smak. Idealna do ciast, deserów, bitej śmietany, lub jako dodatek do kawy. Wartość Poznaj produkt
Śmietana 36% Klimeko
5.50 zł / szt.
Powstaje z mleka 2%, pasteryzowanego, zaszczepionego kulturami bakterii mleczarskich. Polecane przy dolegliwościach trawiennych, chorobach wrzodowych żołądka i dwunastnicy Poznaj produkt
Zsiadłe mleko KLIMEKO
6.50 zł / szt.
Technologia produkcji taka sama jak przy jogurcie 9%. Różnica wynika jedynie z niższej zawartości tłuszczu tj. 2% oraz z dodatku bakterii Bifidobacterium lactis. Podobnie Poznaj produkt
Jogurt naturalny 2% tłuszczu
Powstaje z mleka dotłuszczonego śmietanką, pasteryzowany i zaszczepiony kulturami bakterii mleczarskich, z dodatkiem bakterii L.casei. Naturalnie gęsty, ma wyjątkowo kremowy Poznaj produkt
Jogurt naturalny 9% tłuszczu
Powstaje w wyniku ukwaszenia mleka 2% przy użyciu tzw. „grzybków kefirowych”, zawierających mikroorganizmy zdolne do przeprowadzenia fermentacji mlekowej Poznaj produkt
Kefir naturalny 2%
6.50 zł / szt.
Powstaje przy produkcji masła, posiada naturalny smak: orzeźwiający, lekko kwaśny. Zawiera grudki masła. Wartość energetyczna: 136 kJ/32 kcal Tłuszcz: 1,0 g w tym kwasy Poznaj produkt
Maślanka naturalna
6.50 zł / szt.
Wytwarzane ze spasteryzowanej ukwaszonej śmietany bez dodatku soli, barwników, konserwantów i aromatów. Posiada gładką konsystencję i naturalny śmietankowy Poznaj produkt
Masło extra KLIMEKO
14.20 zł / szt.
Nasze BIO-masło klarowane Ghee otrzymywane jest wyłącznie z masła ekologicznego, a samo klarowanie odbywa się „bez pośpiechu" po to, aby dokładnie usunąć z niego Poznaj produkt
  Masło klarowane ekologiczne 250G
Masło ekologiczne ręcznie formowane 82%, wyrabiane jest tradycyjnie tylko ze śmietany ekologicznej, ukwaszanej bakteriami fermentacji mlekowej LAB. Posiada orzeźwiający, śmietankowy smak Poznaj produkt
Masło BIO ekologiczne 165g
10.45 zł / szt.