ROLADKA EKOLOGICZNA NATURALNA 100 g
Producent: Capra Campinos
Dostępność: Produkt niedostępny
5.99
zł
/ szt.
Dostawy: na terenie Warszawy w środy i piątki;
na terenie kraju od poniedziałku do piątku (przygotowanie paczek do wysyłek międzymiastowych do 48h)
na terenie kraju od poniedziałku do piątku (przygotowanie paczek do wysyłek międzymiastowych do 48h)
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury, zostaje zaszczepiane żywymi kulturami bakterii f-my Chr.Hansen.
Po okresie inkubacji powstała gęstwa serowa zostaje stopniowo podgrzana do uzyskania odpowiedniej konsystencji a po schłodzeniu i odcieknięciu w formach – ociekaczach, gęstwa zostaje posolona, a następnie formowana w roladki o wadze 100g, umieszczana w pudełeczkach z tworzywa sztucznego.
Tak przygotowane roladki umieszczane są w chłodni w wyznaczonej temperaturze.
Termin przydatności do spożycia 12 dni.
Zawartość składników pokarmowych w produkcie:
Skład: Mleko kozie ekologiczne pasteryzowane, sól, żywe kultury bakterii |
Wartość odżywcza w 100g |
Wartość energetyczna 943kj / 227kcal |
Tłuszcz 16,86g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 11,2g |
Węglowodany 2,54g |
w tym cukry 1,7g |
Białko 16,26g |
Sól 1,60g |
Przechowywać w temp. 4-6 st.C |
Inne produkty tego producenta
W związku z zakończeniem sezonu sprzedaż produktów wstrzymana do marca 2021r.
Mleko pasteryzowane a następnie chłodzone do wyznaczonej temperatury.
Mleko
Poznaj produkt
6.95
zł / szt.
W związku z zakończeniem sezonu sprzedaż produktów wstrzymana do marca 2021r.
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej
Poznaj produkt
19.90
zł / szt.
Jest to serek, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie go podpuszczką i kulturami bakterii. Po okresie inkubacji uzyskuje się skrzep,
Poznaj produkt
8.90
zł / szt.