SER DOJRZEWAJĄCY EKOLOGICZNY Z KOZIERADKĄ 200 g
na terenie kraju od poniedziałku do piątku (przygotowanie paczek do wysyłek międzymiastowych do 48h)
W związku z zakończeniem sezonu sprzedaż produktów wstrzymana do marca 2021r.
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury zostaje zaszczepione bakteriami serowymi f-my Ch.Hansen, następnie dodana jest podpuszczka.
Po odpowiednim dosuszeniu i schłodzeniu powstałej gęstwy serowej, dodaje się do niej nasiona kozieradki ekologicznej. Tak przygotowana gęstwa zostaje umieszczona w formach serowych i poddana uciskowi w celu maksymalnego odsączenia serwatki.
Odsączony ser umieszcza się w kąpieli solankowej. Wyjęty z solanki ser dojrzewa w wyznaczonej temperaturze przez wskazany okres, kiedy nadaje się już do spożycia.
Pełną dojrzałość ser uzyskuje po 4 - 8 tygodniach w zależności od jego wielkości. Waga około 200 g.
Termin przydatności do spożycia 30 dni.
Zawartość składników pokarmowych w produkcie:
Skład: Mleko kozie ekologiczne pasteryzowane, |
Wartość odżywcza w 100g |
Wartość energetyczna 1428kj / 344kcal |
Tłuszcz 26,5g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,0g |
Węglowodany 2,52g |
w tym cukry 0,5g |
Białko 25,0g |
Sól 1,4g |
Przechowywać w temp. 4 - 6 st.C |
Kurier | od 25 zł |
Po okresie Poznaj produkt