SEREK EKOLOGICZNY DO SMAROWANIA "JĘDRUŚ" 150 g
Producent: Capra Campinos
Dostępność: Produkt niedostępny
8.90
zł
/ szt.
Dostawy: na terenie Warszawy w środy i piątki;
na terenie kraju od poniedziałku do piątku (przygotowanie paczek do wysyłek międzymiastowych do 48h)
na terenie kraju od poniedziałku do piątku (przygotowanie paczek do wysyłek międzymiastowych do 48h)
Jest to serek, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie go podpuszczką i kulturami bakterii. Po okresie inkubacji uzyskuje się skrzep, który przy odpowiedniej kwasowości, musi być podgrzany. Następnie powstała gęstwa ocieka w ociekaczach. Po odcieknięciu serwatki, gęstwa jest lekko solona i pakowana do opakowań jednostkowych.
Jest to serek podpuszczkowo kwasowy o delikatnej, gładkiej aksamitnej konsystencji, lekko posolony, świetnie nadający się do kanapek ale również jak baza dla różnego rodzaju past śniadaniowych farszu itp.
Termin przydatności do spożycia 14 dni.
Zawartość składników pokarmowych w produkcie:
Skład: Mleko kozie ekologiczne pasteryzowane, sól, podpuszczka kozia, żywe kultury bakterii |
Wartość odżywcza w 100g |
Wartość energetyczna 697kJ/168kcal |
Tłuszcz 13,0g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,2g |
Węglowodany 3,2g |
w tym cukry 3,2g |
Białko 9,5g |
Sól 1,5g |
Przechowywać w temp. 4-6 st.C |
Kurier | od 25 zł |
Inne produkty tego producenta
Ser dojrzewający typu holenderskiego, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie podpuszczką kozią i odpowiednimi kulturami bakterii.
Poznaj produkt
Poznaj produkt
19.90
zł / szt.
W związku z zakończeniem sezonu sprzedaż produktów wstrzymana do marca 2021r.
Mleko pasteryzowane a następnie chłodzone do wyznaczonej temperatury.
Mleko
Poznaj produkt
6.95
zł / szt.
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury, zostaje zaszczepiane żywymi kulturami bakterii f-my Chr.Hansen.
Po okresie Poznaj produkt
Po okresie Poznaj produkt
5.99
zł / szt.