Masło klarowane ekologiczne 250G
na terenie kraju od poniedziałku do piątku (przygotowanie paczek do wysyłek międzymiastowych do 48h)
Nasze BIO-masło klarowane Ghee otrzymywane jest wyłącznie z masła ekologicznego, a samo klarowanie odbywa się „bez pośpiechu" po to, aby dokładnie usunąć z niego m.in. kazeinę i laktozę. Dzięki temu mogą sięgać po nie osoby z nietolerancją kazeiny i laktozy.,Posiada delikatny smak i orzechowy aromat, który cudownie podkreśla smak potraw,,a usunięcie z Ghee wody i frakcji białkowych sprawia, że idealnie nadaje się do kuchni.,W przeciwieństwie do rafinowanych najczęściej za pomocą heksanu (rozpuszczalnik ropopochodny) czy też tłoczonych na zimno olejów roślinnych i oliwy z oliwek, masło klarowane Ghee zachowuje swoje cenne właściwości i jednocześnie idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia czy duszenia w wyższej, niż oleje roślinne temperaturze, bo jego punkt dymienia to ponad 250°C (dla przykładu nierafinowany olej rzepakowy pali się w temperaturze 110 °C, a oliwa z oliwek Extra Virgin w temperaturze 191°C).,Masło klarowane Ghee ma wiele walorów prozdrowotnych: działa przeciwzapalnie, wspomaga trawienie i przemianę materii, obniża cholesterol, wzmacnia odporność, uelastycznia tkankę łączną, poprawia koncentrację i zapamiętywanie, reguluje ilość kwasów w żołądku, oczyszcza organizm z toksyn, a nałożone na skórę wygładza i ujędrnia ją oraz wygasza stany zapalne.,Ghee jest źródłem witaminy A, witamin z grupy B (B1, B2, B3, B4 i B6), D, E i K, a także oprócz nasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera w sobie znaczne ilości kwasów nienasyconych (oleinowy, linolowy, alfa-linolenowy czy eikozapentaenowy).,W trosce o środowisko naturalne nasze BIO-masło klarowane Ghee pakujemy w szklane słoiki, zabezpieczonych nakrętką z „klikiem" oraz banderolą
masło (z mleka) ekologiczne
Kurier | od 25 zł |