Serabio
Nasze sery i masła ekologiczne produkowane są wyłącznie z certyfikowanego mleka ekologicznego, bez żadnych barwników, konserwantów, wzmacniaczy smaku i bez składników GMO. W mleku ekologicznym występują duże ilości białek serwatkowych, które mają właściwości antyoksydacyjne, antykancerogenne, przeciwwirusowe oraz antymutagenne.
Ekologiczne metody upraw i hodowli mają na celu produkcję żywności przy jednoczesnej trosce o stan środowiska i zdrowie zwierząt hodowlanych. Prawie do zera ograniczone jest stosowanie herbicydów i pestycydów, a zwierzęta hoduje się bez użycia antybiotyków i środków odrobaczających, które stosuje się powszechnie w hodowli zwierząt gospodarczych.
Gouda to ser ekologiczny o mlecznym, kremowym smaku i delikatnej, gładkiej konsystencji. Jego smak zmienia się w trakcie dojrzewania i staje się bardziej pełny
Poznaj produkt
7.45
zł / szt.
Ser ekologiczny Maasdam to produkt o pełno-mlecznym, lekko słodkim, orzechowym smaku z delikatną owocową nutą. Ser ten nawet po upływie 7 tygodni leżakowania cały czas dojrzewa,
Poznaj produkt
7.45
zł / szt.
Tylżycki to ser ekologiczny o kremowym, wyraźnym, lekko kwaskowatym smaku, ceniony przez smakoszy serów o zdecydowanym bukiecie smakowym. Jego receptura i skład
Poznaj produkt
7.45
zł / szt.
Ser ekologiczny cheddar ma ostrzejszy, lekko kwaskowaty smak. Ostrość Cheddara zależy od czasu jego dojrzewania. Im dłużej dojrzewa tym jest bardziej ostry.
Półtwardy, ser
Poznaj produkt
7.45
zł / szt.
SER z ZIARNAMI, wyprodukowany z mleka konwencjonalnego to ser dojrzewający z udziałem probiotycznych bakterii kwasu mlekowego LAB, które pełnią ważną rolę
Poznaj produkt
6.95
zł / szt.
SER z SUSZONYMI POMIDORAMI i CZOSNKIEM, wyprodukowany z mleka konwencjonalnego to ser dojrzewający z udziałem probiotycznych bakterii kwasu mlekowego LAB, które
Poznaj produkt
6.95
zł / szt.
Nasze BIO-masło klarowane Ghee otrzymywane jest wyłącznie z masła ekologicznego, a samo klarowanie odbywa się „bez pośpiechu" po to, aby dokładnie usunąć z niego
Poznaj produkt
Masło ekologiczne ręcznie formowane 82%, wyrabiane jest tradycyjnie tylko ze śmietany ekologicznej, ukwaszanej bakteriami fermentacji mlekowej LAB. Posiada orzeźwiający, śmietankowy smak
Poznaj produkt