SER DOJRZEWAJĄCY EKOLOGICZNY Z PIEPRZEM ZIELONYM 200 g

Producent:
Dostępność: Produkt niedostępny
19.90 / szt.
Dostawy: na terenie Warszawy w środy i piątki;
na terenie kraju od poniedziałku do piątku (przygotowanie paczek do wysyłek międzymiastowych do 48h)

Ser dojrzewający typu holenderskiego, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie podpuszczką kozią i odpowiednimi kulturami bakterii.

Po uzyskaniu skrzepu o wymaganych parametrach, jest on powoli podgrzewany w celu osuszenia ziarna. Uzyskane ziarno serowe jest mieszane z ziarnami pieprzu zielonego, a następnie formowane w krążki serowe w specjalnych formach i później prasowane.

Po odcieknięciu serwatki, sery umieszcza się w kąpieli solankowej, następnie osusza się je i umieszcza w dojrzewalni. Ser dojrzewa w wyznaczonej temperaturze i wilgotności przez wskazany okres, po którym to uzyskuje może być przeznaczony do dystrybucji.

Dodatek ziaren pieprzu zielonego do sera nadaje mu przyjemny aromat i wyrazisty smak.

Pełną dojrzałość ser uzyskuje po 4- 8 tygodniach w zależności od jego wielkości. Waga około 200 gram.

 

Termin przydatności do spożycia 30 dni.

Zawartość składników pokarmowych w produkcie:

 

Skład: Mleko kozie ekologiczne pasteryzowane,
pieprz zielony ekologiczny 2,16%, sól,
podpuszczka kozia, żywe kultury bakterii

Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1428kj / 344kcal
Tłuszcz 26,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,0g
Węglowodany 2,52g
w tym cukry 0,5g
Białko 25,0g
Sól 1,4g
Przechowywać w temp. 8 - 10 st.C
Inne produkty tego producenta