JOGURT NATURALNY EKOLOGICZNY Z MLEKA KOZIEGO 150 g
Producent: Capra Campinos
Dostępność: Produkt niedostępny
4.95
zł
/ szt.
Dostawy: na terenie Warszawy w środy i piątki;
na terenie kraju od poniedziałku do piątku (przygotowanie paczek do wysyłek międzymiastowych do 48h)
na terenie kraju od poniedziałku do piątku (przygotowanie paczek do wysyłek międzymiastowych do 48h)
Mleko kozie ekologiczne zostaje spasteryzowane.
Po schłodzeniu zostaje zaszczepione bakteriami jogurtowymi mleka przerobowego.
Po kilkugodzinnej inkubacji i uzyskaniu oczekiwanej kwasowości uzyskany jogurt po lekkim schłodzeniu zostaje rozlany do kubeczków a po ich zamknięciu " platynkami "wstawiony do chłodni.
Termin przydatności do spożycia 16 - 18 dni.
Zawartość składników pokarmowych w produkcie:
Jogurt ekologiczny naturalny - nie zawiera glutenu
Skład: Mleko kozie ekologiczne pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis).
Wartość odżywcza w 100g
- Wartość energetyczna 234kj / 56kcal
- Tłuszcz 3,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3g
- Węglowodany 2,6g w tym cukry 2,5g
- Białko 2,9g Sól 0,09g
Przechowywać w temp. 2 - 6 st.C
Inne produkty tego producenta
W związku z zakończeniem sezonu sprzedaż produktów wstrzymana do marca 2021r.
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej
Poznaj produkt
19.90
zł / szt.
W związku z zakończeniem sezonu sprzedaż produktów wstrzymana do marca 2021r.
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej
Poznaj produkt
19.90
zł / szt.
Ser dojrzewający typu holenderskiego, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie podpuszczką kozią i odpowiednimi kulturami bakterii.
Poznaj produkt
Poznaj produkt
19.90
zł / szt.