Sery

Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury, zostaje zaszczepiane żywymi kulturami bakterii f-my Chr.Hansen.
Po okresie Poznaj produkt
ROLADKA EKOLOGICZNA NATURALNA 100 g
Wytwarzany z sera pełnotłustego, panierowany w mieszance ziół, przypraw i soli. Poddany procesowi pieczenia. Posiada niepowtarzalny, wyrazisty smak. Idealny składnik Poznaj produkt
Serek pieczony
7.35 zł / szt.
Produkowany z sera pełnotłustego, panierowany w mieszance ziół, przypraw i soli. Dzięki przyprawom śmietankowy twarożek zamienia się w aromatyczny Poznaj produkt
Serek pikantny
7.35 zł / szt.
Produkowany z sera pełnotłustego, panierowany w mieszance ziół, przypraw i soli. Dzięki przyprawom śmietankowy twarożek zamienia się w aromatyczny Poznaj produkt
Serek pikantny Klimeko
7.35 zł / szt.
Produkowany z sera pełnotłustego, panierowany w mieszance ziół, przypraw i soli. Dzięki przyprawom śmietankowy twarożek zamienia się w aromatyczny Poznaj produkt
Serek czosnkowy Klimeko
7.35 zł / szt.
Wytwarzany z sera pełnotłustego, panierowany w mieszance ziół, przypraw i soli. Poddany procesowi wędzenia w naturalnym dymie wędzarniczym. Posiada niepowtarzalny, Poznaj produkt
Serek wędzony
7.35 zł / szt.
Tylżycki to ser ekologiczny o kremowym, wyraźnym, lekko kwaskowatym smaku, ceniony przez smakoszy serów o zdecydowanym bukiecie smakowym. Jego receptura i skład Poznaj produkt
Ser BIO TYLŻYCKI  125G w plastrach
Gouda to ser ekologiczny o mlecznym, kremowym smaku i delikatnej, gładkiej konsystencji. Jego smak zmienia się w trakcie dojrzewania i staje się bardziej pełny Poznaj produkt
Ser BIO GOUDA 125G w plastrach
Ser ekologiczny Maasdam to produkt o pełno-mlecznym, lekko słodkim, orzechowym smaku z delikatną owocową nutą. Ser ten nawet po upływie 7 tygodni leżakowania cały czas dojrzewa, Poznaj produkt
Ser BIO MAASDAM 125G w plastrach
SER z SUSZONYMI POMIDORAMI i CZOSNKIEM, wyprodukowany z mleka konwencjonalnego to ser dojrzewający z udziałem probiotycznych bakterii kwasu mlekowego LAB, które Poznaj produkt
Ser z suszonymi pomidorami i czosnkiem 125G w plastrach
Ser ekologiczny cheddar ma ostrzejszy, lekko kwaskowaty smak. Ostrość Cheddara zależy od czasu jego dojrzewania. Im dłużej dojrzewa tym jest bardziej ostry. Półtwardy, ser Poznaj produkt
Ser BIO CHEDDAR 125G w plastrach
SER z ZIARNAMI, wyprodukowany z mleka konwencjonalnego to ser dojrzewający z udziałem probiotycznych bakterii kwasu mlekowego LAB, które pełnią ważną rolę Poznaj produkt
Ser z ziarnami 125G w plastrach
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury, zostaje zaszczepiane żywymi kulturami bakterii f-my Chr.Hansen.
Po okresie inkubacji Poznaj produkt
ROLADKA EKOLOGICZNA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 100 g
Wytwarzany z pełnego mleka pasteryzowanego, posiada wyjątkowo gładką konsystencję, łatwo się smaruje. Idealny do kanapek i twarożku, doskonały do sporządzania serników Poznaj produkt
Ser twarogowy pełnotłusty
8.25 zł / szt.
Wytwarzany z mleka pasteryzowanego i czystych kultur bakterii, smakiem i kształtem nawiązuje do rękodzieł naszych babć. Ręcznie wylewany w chusty serowarskie. Idealny do Poznaj produkt
Ser twarogowy półtłusty
Ser twarogowy „Tworóg” wędzony wytwarzany jest z sera twarogowego „Tworogu” półtłustego. Lekko posolony, a następnie poddany procesowi wędzenia Poznaj produkt
Ser twarogowy wędzony
8.40 zł / kg
Wytwarzany z mleka pasteryzowanego chudego i czystych bakterii mleczarskich. Technologia produkcji jest taka sama jak w przypadku sera półtłustego. Cała produkcja jest Poznaj produkt
Ser twarogowy chudy
8.40 zł / szt.
Mleko kozie zostaje spasteryzowane a następnie schłodzone do wyznaczonej temperatury po czym jest zaszczepiane bakteriami twarogowymi f-my Chr.Hansen.   Po okresie inkubacji powstała Poznaj produkt
TWARÓG EKOLOGICZNY Z MLEKA KOZIEGO 150 g
Jest to serek, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie go podpuszczką i kulturami bakterii. Po okresie inkubacji uzyskuje się skrzep, Poznaj produkt
SEREK EKOLOGICZNY DO SMAROWANIA "JĘDRUŚ" 150 g
Ser dojrzewający typu holenderskiego, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie podpuszczką kozią i odpowiednimi kulturami bakterii.
Poznaj produkt
SER DOJRZEWAJĄCY EKOLOGICZNY Z PIEPRZEM ZIELONYM 200 g
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury zostaje zaszczepione bakteriami serowymi f-my Ch.Hansen, następnie dodana jest podpuszczka. Poznaj produkt
SER DOJRZEWAJĄCY EKOLOGICZNY Z KOZIERADKĄ 200 g
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury zostaje zaszczepione bakteriami serowymi f-my Ch.Hansen, następnie dodana jest podpuszczka. Poznaj produkt
SER DOJRZEWAJĄCY EKOLOGICZNY Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM 200 g
Przy produkcji kulek serowych podstawę stanowi wytworzony wcześniej twaróg.   (Mleko kozie spasteryzowane a następnie zostaje schłodzone do wskazanej temperatury po czym jest Poznaj produkt
KULKI Z SERA KOZIEGO EKO Z CZOSNKIEM I ZIOŁAMI W OLEJU 380 g