SEREK EKOLOGICZNY DO SMAROWANIA "JĘDRUŚ" 150 g
Producent: Capra Campinos
Dostępność: Produkt niedostępny
W związku z zakończeniem sezonu sprzedaż produktów wstrzymana do marca 2021r.
Jest to serek, który powstaje z ekologicznego mleka pasteryzowanego poprzez zaprawienie go podpuszczką i kulturami bakterii. Po okresie inkubacji uzyskuje się skrzep, który przy odpowiedniej kwasowości, musi być podgrzany. Następnie powstała gęstwa ocieka w ociekaczach. Po odcieknięciu serwatki, gęstwa jest lekko solona i pakowana do opakowań jednostkowych.
Jest to serek podpuszczkowo kwasowy o delikatnej, gładkiej aksamitnej konsystencji, lekko posolony, świetnie nadający się do kanapek ale również jak baza dla różnego rodzaju past śniadaniowych farszu itp.
Termin przydatności do spożycia 14 dni.
Zawartość składników pokarmowych w produkcie:
Skład: Mleko kozie ekologiczne pasteryzowane, sól, podpuszczka kozia, żywe kultury bakterii |
Wartość odżywcza w 100g |
Wartość energetyczna 697kJ/168kcal |
Tłuszcz 13,0g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,2g |
Węglowodany 3,2g |
w tym cukry 3,2g |
Białko 9,5g |
Sól 1,5g |
Przechowywać w temp. 4-6 st.C |
Dostawa na terenie Warszawy | od 16 zł |
Darmowa dostawa | od 260 zł |
Inne produkty tego producenta
W związku z zakończeniem sezonu sprzedaż produktów wstrzymana do marca 2021r.
Ser dojrzewający typu holenderskiego, który powstaje z ekologicznego mleka
Poznaj produkt

19.90
zł / szt.
W związku z zakończeniem sezonu sprzedaż produktów wstrzymana do marca 2021r.
Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej
Poznaj produkt

19.90
zł / szt.
W związku z zakończeniem sezonu sprzedaż produktów wstrzymana do marca 2021r.
Przy produkcji kulek serowych podstawę stanowi wytworzony wcześniej
Poznaj produkt

22.90
zł / szt.