SER DOJRZEWAJĄCY EKOLOGICZNY Z KOZIERADKĄ 200 g

Producent:
Dostępność: Produkt niedostępny
19.90 / szt.
Dostawy: na terenie Warszawy w środy i piątki;
na terenie kraju od poniedziałku do piątku (przygotowanie paczek do wysyłek międzymiastowych do 48h)

W związku z zakończeniem sezonu sprzedaż produktów wstrzymana do marca 2021r.

 

Ekologiczne mleko kozie spasteryzowane, a następnie schłodzone do odpowiedniej temperatury zostaje zaszczepione bakteriami serowymi f-my Ch.Hansen, następnie dodana jest podpuszczka.


Po odpowiednim dosuszeniu i schłodzeniu powstałej gęstwy serowej, dodaje się do niej nasiona kozieradki ekologicznej. Tak przygotowana gęstwa  zostaje  umieszczona w formach serowych i poddana uciskowi w celu maksymalnego odsączenia serwatki.


Odsączony ser umieszcza się w kąpieli solankowej. Wyjęty z solanki ser dojrzewa w wyznaczonej temperaturze przez wskazany okres, kiedy nadaje się już do spożycia.


Pełną dojrzałość ser uzyskuje po 4 - 8 tygodniach w zależności od jego wielkości. Waga około 200 g.

 

Termin przydatności do spożycia 30 dni.

 

Zawartość składników pokarmowych w produkcie:

 

Skład: Mleko kozie ekologiczne pasteryzowane,
kozieradka ekologiczna 2,16%, sól,
podpuszczka kozia, żywe kultury bakterii

Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1428kj / 344kcal
Tłuszcz 26,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,0g
Węglowodany 2,52g
w tym cukry 0,5g
Białko 25,0g
Sól 1,4g
Przechowywać w temp. 4 - 6 st.C
Inne produkty tego producenta