JOGURTY OWOCOWE EKOLOGICZNE Z MLEKA KOZIEGO 150 g
Mleko kozie ekologiczne zostaje spasteryzowane.
Po schłodzeniu zostaje zaszczepione bakteriami jogurtowymi w wyznaczonej ilości mleka przerobowego.
Po kilkugodzinnej inkubacji i uzyskaniu oczekiwanej kwasowości uzyskany jogurt po lekkim schłodzeniu zostaje rozlany do kubeczków a po ich zamknięciu " platynkami "wstawiony do chłodni.
Jogurt kozi owocowy ekologiczny
Do jogurtu naturalnego ekologicznego dodaje się wsad owocowy z certyfikatem ekologicznym w określonym % jogurtu naturalnego.
Po wymieszaniu, jogurt owocowy BIO zostaje rozlany do opakowań jednostkowych, które umieszcza się w chłodni.
Na dzień dzisiejszy w naszej ofercie znajdują sie nastepujące rodzaje jogurtów ekologicznych:
- jogurt brzoskwiniowy,
- jogurt truskawkowy,
- jogurt wiśniowy.
Termin przydatności do spożycia 16 - 18 dni.
Pojemność 150g
Skład: Mleko kozie ekologiczne pasteryzowane, wsad owocowy 15% (owoce 35%, sok owocowy, koncentrat soku z cytryny, cukier trzcinowy), żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacilus delbrueckii ssp.).
Wartośc odżywcza w 100g
- Wartośc energetyczna 336kj / 80kcal
- Tłuszcz 2,7gw tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7g
- Węglowodany 11,2gw tym cukry 10,9g
- Białko 2,6g
- Sól 0,08g
Przechowywać w temp. 2 - 6 st.C

Poznaj produkt

