JOGURT NATURALNY EKOLOGICZNY Z MLEKA KOZIEGO 150 g
W związku z zakończeniem sezonu sprzedaż produktów wstrzymana do marca 2021r.
Mleko kozie ekologiczne zostaje spasteryzowane.
Po schłodzeniu zostaje zaszczepione bakteriami jogurtowymi mleka przerobowego.
Po kilkugodzinnej inkubacji i uzyskaniu oczekiwanej kwasowości uzyskany jogurt po lekkim schłodzeniu zostaje rozlany do kubeczków a po ich zamknięciu " platynkami "wstawiony do chłodni.
Termin przydatności do spożycia 16 - 18 dni.
Zawartość składników pokarmowych w produkcie:
Jogurt ekologiczny naturalny - nie zawiera glutenu
Skład: Mleko kozie ekologiczne pasteryzowane, żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis).
Wartość odżywcza w 100g
- Wartość energetyczna 234kj / 56kcal
- Tłuszcz 3,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3g
- Węglowodany 2,6g w tym cukry 2,5g
- Białko 2,9g Sól 0,09g
Przechowywać w temp. 2 - 6 st.C
Dostawa na terenie Warszawy | od 16 zł |
Darmowa dostawa | od 260 zł |


