Pieczona gęś owsiana + smalec z gęsi

Dostawy: na terenie Warszawy
w środy i piątki

Polska gęś owsiana długo pieczona do 5 h w 150 st. w piecu konwekcyjnym. Długie pieczenie w niskiej temperaturze daje efekt zbliżony do pulled pork - mięso jest mięciutkie i kruche. Do upieczonej gęsi dodawany jest garnuszek wytopionego z niej tłuszczu. Można go użyć do odgrzania gęsi lub polania ziemniaków.
Upieczona gęś waży ok. 2-3 kg.
UWAGA! Gęś jest pieczona wyłącznie na zamówienie. Prosimy o zamawianie z min. 2-dniowym wyprzedzeniem.

Upieczoną gęsinę najlepiej odgrzać jest na parze. Odkrojoną porcję włożyć do najprostszego garnka parowego na już wrzącą wodę. Wystarczy kilka minut, żeby mięso było gorące. Podajemy polane gorącym gęsim tłuszczem.

Mięso gęsi, przyprawy, tłuszcz gęsi

Dostawa na terenie Warszawy od 16 zł
Darmowa dostawa od 260 zł
Inne produkty tego producenta